Hatay Bilim ve Sanat Merkezi

Vizyon: Hedef kitlesindeki ‘üstün yetenekli’ öğrencilerin, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlayarak onların erken dönem bilim ve sanat insanları olarak yetişmelerine olanak sağlamak , bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren üretken ve sorun çözebilen bireyler yetiştirmek. Eğitimde öncü ve örnek bir kurum olmaktır.

Misyon: İlk ve orta öğretim düzeyindeki öğrenciler arasından; zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren ve konunun uzmanları tarafından ‘üstün yetenekli’ olduğu belirlenen öğrencilere farkındalıklarını artırarak yetenekleri doğrultusunda bilişsel, duyuşsal, devinişsel gelişimlerini bütünüyle destekleyerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlayacak yaşantısal bir eğitim vermektir.

Başarılar: Tübitak Liseler arası Araştırma projeleri Türkiye 4.´lüğü,Tübitak Liseler arası Araştırma projeleri Türkiye 3.´lüğü,Tübitak Ortaokul arası Araştırma projeleri Türkiye 3.´lüğü Beyin olimpiyatları Türkiye 4.´lüğü

Saatler: Hafta içi 12:00-19.40 hafta sonu 09:00-16.00
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: 4006 bilim fuarı,yıl sonu bilim şenliği,Tübitak Ortaokul ve Lise araştırma projeleri,Teknofest
Proje Çalışmaları:
Diğer Hususlar: Robotik sınıfı, uzay gözlem sınıfı, ahşap işçiliği atölyesi

WEB - https://hataybilsem.meb.k12.tr

Adres - Ekinci Mahallesi Okul caddesi No7 Antakya/HATAY

Öğretim Şekli :İkili öğretim

Yerleşim Yeri - Ekinci Mahallesi Okul caddesi No:7 Antakya/HATAY

Adres - Ekinci Mahallesi Okul caddesi No7 Antakya/HATAY

Ulaşım Şahsi araç yada ekinci dolmuşlarıyla ekinci mezarlığında inilip 500 metre yürüyerek